Veckans boktips – Pest och kolera: historiens värsta farsoter

I den här riktigt spännande boken kan du läsa om sex av de mest dödliga sjukdomar som funnits.

Du får veta allt om pesten som spreds på 1300-talet och dödade nästan hälften av alla människor i Europa. I början på 1900-talet dog dubbelt så många människor i Spanska sjukan som det gjorde under hela första världskriget. Hur spreds sjukdomarna och hur försökte man bota dem innan det fanns mediciner? Kunde blodiglar och glatt humör verkligen hjälpa?I boken får du också veta mer om hur man upptäckte virus och bakterier och om hur vaccin och antibiotika kom till.

Pest och kolera: historiens värsta farsoter av Nina och Magnus Västerbro

Pest och kolera är proppad med spännande fakta och snygga, lite läskiga bilder av Johan Egerkrans och passar dig från ca 9 år och uppåt.

/Ann Jönsson, Malmö Stadsbibliotek