Tredje medaljen i skid-VM

Nu är det VM i längdskidor. Foto: Sportpoint / Shutterstock.com

I går fick Sverige sin tredje medalj i skid-VM. Det blev en silvermedalj i damernas stafett.

 

Den här veckan är det VM i längdskidor i Lahtis i Finland. I går fick Sverige sin tredje medalj. Det blev ett silver i damernas stafett. Stafett innebär att flera personer tävlar tillsammans och åker varsin sträcka. I damernas skidstafett var det fyra skidåkare som åkte 5 kilometer var.

 

De som tävlade i stafetten var Anna Haag, Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Ebba Andersson. Ebba Andersson är bara 19 år. Innan tävlingen var många osäkra på hur hon skulle klara stafetten. Men hon gjorde en väldigt bra insats. Nu hyllas hon av de andra i laget.

 

Tidigare i veckan har Charlotte Kalla tagit två medaljer för Sverige. I tisdags tog hon silver i 10 kilometer klassisk stil, och i lördags tog hon brons i skiathlon. Klassisk stil innebär att skidorna glider bredvid varandra. Skiathlon innebär att man åker halva loppet i klassisk stil och halva i den andra stilen som kallas fristil. Fristil innebär att man trycker skidorna utåt ungefär som när man åker skridskor.

Den här veckan har det varit VM i längdskidor.
I går fick Sverige sin tredje medalj.
Sverige kom på andra plats,
i damernas stafett.

 

Stafett är när ett lag med fyra stycken,
åker en sträcka var.
En sträcka är 5 kilometer lång.

 

De som var med och åkte stafetten heter:
Charlotte Kalla, Stina Nilsson,
Anna Haag och Ebba Andersson.

 

Charlotte Kalla har tagit 2 medaljer till.
I tisdags tog Charlotte Kalla silver.
Och i lördags tog hon brons.
Och i går tog hon silver,
tillsammans med de andra i laget.