Bris stöttar under lovet

Bris

 

Telefonnummer: 116 111
Hemsida: www.bris.se

Alla barn har det tyvärr inte mysigt under jullovet. En del känner sig ensamma. Men om man känner sig ensam kan man höra av sig till Bris för att få stöd.

 

Under jullovet är det meningen att man ska ha det mysigt och koppla av. Men alla barn har det inte mysigt under jullovet. Om man känner sig ensam kan det nämligen bli extra jobbigt under jullovet.

 

Bris är en organisation som finns för att hjälpa barn och unga. De har ett telefonnummer dit man kan ringa för att få stöd om man mår dåligt.

 

Många av de som ringer till Bris under jullovet gör de för att de vuxna bråkar eller blir fulla. Det kan också handla om att familjen har lite pengar och inte kan fira som andra.

 

Det som är speciellt under jullovet är också att det är svårare att få hjälp av andra vuxna, eftersom skolan är stängd. Då är det bra att veta att det går att få stöd av Bris varje dag under hela jullovet. Här nedanför kan du se var du kan höra av dig.

 

Bris

Du kan ringa Bris om du har något du funderar på eller behöver hjälp med. Numret är 116 111 och du kan ringa alla dagar mellan 14 och 21. Där får du prata med en kurator som hjälper dig. Du behöver inte säga ditt namn om du inte vill.

Du kan också chatta med en kurator på bris.se. Chatten är öppen alla dagar mellan 14 och 21. Dessutom finns Bris-mejlen där du i stället mejlar en fråga, men då tar det längre tid innan du får svar.

Läs mer om Bris på bris.se.

Bris

 

Telefonnummer: 116 111
Hemsida: www.bris.se

Jullovet ska vara mysigt.
Men jullovet är inte mysigt för alla.
Under jullovet är det ju ingen skola.
Då känner en del barn sig ensamma.

 

Bris är en organisation.
Bris hjälper barn och unga.
De har en telefon som barn kan ringa till.
I telefonen svarar en vuxen som lyssnar på dig.

 

Du kan ringa Bris om
du är ensam, ledsen eller orolig.
Bris telefon kan du ringa till hela jullovet.

 

 

Bris

 

Bris telefon går att ringa till varje dag
mellan två och åtta.
Numret är 116 111.

 

Du kan också chatta med en vuxen
på bris.se.
Du måste aldrig säga ditt namn
när du pratar med Bris.