Indien får enorm staty

Indien kommer få en ny staty, och den kommer vara högre än alla andra statyer i världen. Foto: flickr.com/Sunil Gabhale.

Indien får världens högsta staty. Den kommer att bli nästan 200 meter hög.

 

Snart ska det byggas en enorm staty i Indien, enligt nyhetsbyrån AFP. Statyn ska bli 192 meter hög och kommer att bli världens högsta staty. Den ska ligga på en ö utanför staden Mumbai. Mumbai kallas också för Bombay. Statyn kommer att föreställa Shivaji som var en härskare i Indien på 1600-talet.

 

Världens just nu högsta staty är 128 meter hög och finns i Kina. Den nya statyn i Indien kommer alltså bli mycket högre. Och den nya statyn blir ungefär dubbelt så hög som Frihetsgudinnan, som är en känd och jättestor staty i New York.

 

Men att bygga en så stor staty tar förstås lång tid. Statyn kommer inte att vara klar förrän 2019. Dessutom är det väldigt dyrt. Det kommer att kosta många miljoner kronor. Men många i Indien tycker att det är en dålig idé att bygga en staty för så mycket pengar. De tycker att politikerna i Indien borde lägga pengarna på annat.

 

 

 

Länk till bild på staty, och licens till bilden.

Indien ska bygga en ny staty.
Statyn kommer ligga på en ö utanför Mumbai..
Statyn ska föreställa Shivaji.
Shijavi var en ledare i Indien på 1600-talet.

 

Den nya statyn kommer bli väldigt hög.
Den kommer vara 192 meter hög.
Det är högre än någon annan staty i världen.

 

Men många i Indien är arga över statyn.
De är arga eftersom
statyn kommer kosta mycket pengar.

 

De arga tycker att det finns viktigare saker
att lägga pengar på i Indien.
Till exempel kunde pengarna gå till
skolor och sjukhus.