Veckans boktips – Det är Flanagan och jag

Bjarne och hans bästa kompis Flanagan blir trakasserade och slagna av klasskamraten Lenny Karlsson. Efter skolan lurpassar han på dem och slår och sparkar så att blodet rinner. Bjarne och Flanagan går hem och tränar boxning, försöker härda sig, vill bli starka och ge igen.

 

Men Bjarne känner att det behövs något mer och tänker på det som hans mormor berättat om – att man kan stjäla någons mod. Om man bara gör på rätt sätt, och får tag på en av personens ägodelar. Och så behövs det en rönn. En dag tappar Lenny Karlsson sin ena handske och Bjarne bestämmer sig. Det är dags att ta reda på om mormors magiska formler kan rå på en sådan som Lenny.

 

Det är Flanagan och jag av Bo R Holmberg     

 

Spännande och lättläst för dig som är 9-12 år.

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket.

Bjarne och hans bästa kompis Flanagan blir trakasserade och slagna av klasskamraten Lenny Karlsson. Efter skolan lurpassar han på dem och slår och sparkar så att blodet rinner. Bjarne och Flanagan går hem och tränar boxning, försöker härda sig, vill bli starka och ge igen.

 

Men Bjarne känner att det behövs något mer och tänker på det som hans mormor berättat om – att man kan stjäla någons mod. Om man bara gör på rätt sätt, och får tag på en av personens ägodelar. Och så behövs det en rönn. En dag tappar Lenny Karlsson sin ena handske och Bjarne bestämmer sig. Det är dags att ta reda på om mormors magiska formler kan rå på en sådan som Lenny.

 

Det är Flanagan och jag av Bo R Holmberg     

 

Spännande och lättläst för dig som är 9-12 år.

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket.