Populär restaurang för möss

I Malmö har en ny restaurang öppnat. Men det är pytteliten och gjorde för möss. Foto: Peter Frenneson, Sydsvenskan.

På en gata i Malmö har en restaurang för möss öppnats. Restaurangen är ett konstverk och har snabbt blivit väldigt populär.

 

Någon byggde en restaurang för möss på en gata i Malmö förra veckan. Det är inte någon riktig restaurang, utan ett konstverk. Men det ser väldigt verkligt ut. Utanför restaurangen finns bord och stolar, en liten gatlampa och en meny. Bredvid restaurangen finns en ostbutik, och i butikens skyltfönster ligger olika nötter och pyttesmå prislappar. Här finns också små blommor, affischer och skyltar.

 

Många har hört talas om den lilla restaurangen och många har kommit för att titta. Många har också spridit nyheten i sociala medier, och därför har restaurangen blivit känd i andra länder.

 

I söndags var restaurangen plötsligt borta, och många blev besvikna. Men redan nästa dag var restaurangen tillbaka. Den lilla cykeln som stod utanför restaurangen saknas dock. I stället finns en liten skylt med texten “Har någon sett min cykel?”

 

Vem som byggt restaurangen och butiken vet ingen. Men det finns ett Instagram-konto som heter “AnonyMouse” där konstnären berättar om konstverket.

I Malmö finns en ny restaurang.
Men restaurangen är speciell.
Den är jätteliten.
Och den är till för möss.

 

Restaurangen är inte heller
en riktig restaurang.
Den är ett konstverk.

 

Men ingen vet vem som gjort konstverket.
Konstnären är hemlig.

 

Restaurangen har blivit väldigt populär.
Många har skrivit om den på sociala medier.
Och människor från hela världen
är imponerade av minirestaurangen.