Världscupen i längdskidor har startat

Förra helgen startade världscupen i längdskidor. I helgen blir det nya tävlingar i Lillehammer i Norge. Stina Nilsson var en av de bästa svenskarna.

 

Nu är världscupen i längskidåkning igång. Världscupen pågår fram till slutet av mars. Det är en serie tävlingar, som går på olika ställen i Europa, Nordamerika och Asien.

 

Världscupen började förra helgen i Ruka i Finland. Bland annat tävlade både damerna och herrarna i sprint. Sprint är korta och snabba lopp. Och det gick bra för Sverige i sprinten. Svenska Stina Nilsson vann damernas sprinttävling. Bland herrarna blev bästa svensk Calle Halfvarsson som kom tvåa.

 

I helgen blir det nya tävlingar i Lillehammer i Norge. Men Charlotte Kalla kommer inte vara med och tävla då. Charlotte Kalla har varit en av favoriterna. Hon var med i Ruka förra helgen, men det gick inte alls bra. Under veckan har hon gjort en läkarundersökning och det visade sig att hon fick förmaksflimmer under tävlingen. Det innebär att hjärtat slår oregelbundet. Nu mår Charlotte Kalla bra och hon kommer att tävla igen så småningom.

Världscupen i längdskidor har startat.
Och det går bra för svenskarna som tävlar.

 

Nu är världscupen i längdskidåkning igång.
I världscupen tävlar
personer från olika länder.

 

Världscupen består av flera tävlingar.
Tävlingarna är i olika länder.
Världscupen började förra helgen.
Då var tävlingen i Finland.

 

Några svenska skidåkare är med i världscupen.
Och det gick bra för dem i Finland.
Stina Nilsson kom etta bland damerna.
Och Calle Halfvarsson kom tvåa bland herrarna.

 

I helgen blir det nya tävlingar.
De kommer vara i Norge.