Veckans boktips – Flickan på kyrkogården

 

Nila ska börja i en ny skola. Första dagen blir hon typiskt nog lite sen och bestämmer sig för att gena över kyrkogården. Där möter hon Maj. Maj sitter på en gravsten i bara T-shirt och jeans, trots att det är mitt i vintern. Maj verkar rolig men det är något konstigt med henne. Hon är blek och iskall, och det kommer ingen rök ur munnen när hon andas. Nästan som om hon vore ett spöke…

 

Flickan på kyrkogården av Mårten Melin

 

En lagom läskig bok för dig från ca 6 år och uppåt

 

/Jenny Funestad, Malmö stadsbibliotek

Nila ska börja i en ny skola. Första dagen blir hon typiskt nog lite sen och bestämmer sig för att gena över kyrkogården. Där möter hon Maj. Maj sitter på en gravsten i bara T-shirt och jeans, trots att det är mitt i vintern. Maj verkar rolig men det är något konstigt med henne. Hon är blek och iskall, och det kommer ingen rök ur munnen när hon andas. Nästan som om hon vore ett spöke…

 

Flickan på kyrkogården av Mårten Melin

 

En lagom läskig bok för dig från ca 6 år och uppåt

 

/Jenny Funestad, Malmö stadsbibliotek