Eurovision vann pris

Frans Jeppsson Wall tävlade för Sverige i årets Eurovision. Foto:SVT.

Årets Eurovision Song Contest var i Sverige. Och nu har SVT fått pris för sändningarna av tävlingen. I Berlin fick SVT ta emot pris för bästa underhållningsprogram.

 

Guldrosen är ett tv-pris och i år delades det ut i Berlin. Det finns flera olika kategorier i prisutdelningen, bland annat årets bästa underhållningsprogram. Och just det priset gick i år till ett svenskt program – Eurovision Song Contest 2016.

 

Eftersom Eurovision i år ägde rum i Sverige var det SVT som filmade och sände tävlingen. Men i kampen om Guldrosen fick de konkurrera med flera internationella tv-program. Till slut var det ändå SVT som drog det längsta strået. Programledaren Måns Zelmerlöw och producenten Martin Österdahl var på plats för att ta emot priset.

 

– Priset tillhör alla som arbetade med produktionen och såg till så att Sverige och SVT blev världsledande som producenter av Eurovision Song Contest, sa Martin Österdahl i tacktalet.

 

Det är första gången sedan 1987 som ett svenskt program vunnit en Guldros. Men kanske var det inte så konstigt att det till slut hände igen – det var ju nämligen över 200 miljoner människor som såg Eurovision Song Contest i år.

I år var Eurovision i Sverige.
Tv-kanalen SVT filmade tävlingen.
Och nu har SVT fått pris för det.

 

Guldrosen är ett tv-pris.
Tv-program från hela världen
tävlar om priset.
Men i år gick en guldros till Sverige.

 

Eurovision var i Sverige i år.
SVT filmade och sände tävlingen.
Och för det fick de en guldros.
Eurovision fick pris för att
det var bästa underhållningsprogrammet.

 

Flera personer var med och tog emot priset.
En av dem var
programledaren Måns Zelmerlöw.