Surfande hundar

En australiensisk hundtränare tog hand om två hundar som hade räddats från dåliga ägare. Sen lärde han hundarna att surfa. Nu trivs hundarna lika bra på vågorna som deras husse.

 

Chris de Aboitiz är en hundtränare och bor i Australien. Han är också en före detta surfmästare. På Palm Beach i Sydney brukar han surfa tillsammans med sina hundar Rama och Millie.

 

Chris började träna sina hundar att surfa för ungefär tio år sedan.

 

– De har lärt sig att stå stilla men de är nyfikna och kollar ofta på fåglar medan de surfar. Rama och Millie tycker om att leka på surfbrädan och gör utan problem flera hopp och trick medan vågorna yr omkring dem, säger Chris.

 

Chris hittade hundarna på ett räddningscentrum. Där finns hundar som har blivit illa behandlade av sina tidigare ägare. Nu gör han sitt bästa för att ge hundarna en kärleksfull och strukturerad tillvaro.

 

– Vi reser runt kusten, inte bara för att surfa. Vi kommer också att besöka andra räddningscentrum för att utbilda frivilliga och personal att ge dessa hundar både kärlek och struktur, säger Chris de Aboitiz

 

Många hundägare gillar vad Chris gör för sina hundar. De har också börjat träna sina hundar. Några tar med hundarna och surfar. Andra tränar dem på torra land.

En hundtränare tog hand om två hundar.
Sen lärde han hundarna att surfa.
Nu surfar husse och hundarna tillsammans.

 

Chris de Aboitiz är en hundtränare.
Han bor i Australien.
Han är också en före detta surfmästare.
Han brukar surfa tillsammans med
sina hundar Rama och Millie.

 

Chris har tränat hundarna att surfa.
Det började han med för tio år sedan.

 

Chris hittade hundarna på ett räddningscentrum.
Där finns hundar som
har räddats från dåliga ägare.

 

Många andra hundägare gillar
vad Chris gör för sina hundar.
De har också börjat träna sina hundar.