Färgen på årets majblomma

Majblomman är nog något de flesta känner till. Igår avslöjades färgen på årets majblomma.Många som bor i Sverige känner till majblomman. Och den är en riktig veteran – majblomman har nu funnits i över hundra år.Majblomman har olika färg varje år. Årets färg presenterades igår i Göteborg. Färgen beskrivs som isturkos. Dessutom har årets blomma mörklila blad bakom och en ljuslila cirkel i mitten.Över 80 000 barn brukar sälja majblomman. Alla pengar används för att hjälpa barn som har det svårt. I år hoppas man få in 60 miljoner kronor på försäljningen.

De flesta vet vad majblomman är.
Färgen på årets majblomma
presenterades igår.Många som bor i Sverige
känner till majblomman.
Majblomman har funnits i över hundra år.Varje år byter majblomman färg.
Igår fick man veta hur den ser ut i år.
Den är isturkos och mörklila
med en ljuslila cirkel i mitten.Över 80 000 barn
brukar sälja majblomman.
Alla pengar går till barn
som har det svårt.
I år vill man få in 60 miljoner kronor.