Någon stjäl från Playstations kunder

Vissa Playstationanvändare misstänks har blivit utsatta för bedrägeri.

Polisen vill att alla som spelar Playstation ska vara uppmärksamma. Man tror att någon just nu lurar Playstations kunder i Sverige.

 

Polisen gör just nu en utredning om ett bedrägeri mot personer som spelar Playstation. Många som har sitt kontokort kopplat till Playstation har blivit lurade på pengar. Någon har dragit 629 kronor från deras konto och sagt att de varit Playstation Network.

 

Hela landet är drabbat. Just nu har polisen fått in ett tusental anmälningar. Det verkar heller inte som att bedrägeriet bara drabbat Playstations användare. Men var pengarna hamnat vet polisen inte.

 

– Jag kan bara rekommendera samtliga att kolla sina kontoutdrag efter just den här summan, alltså 629 kronor, och att den ska vara dragen av Playstation Network, säger Per Thelin hos polisen.

 

Polisen tror att det kan vara någon som lyckats hacka flera Playstationkonton. Eller så är det någon som kommit över uppgifter till kontokort och sedan fått det att se ut som att pengarna dragits av Playstation Network.
Polisen vill att alla som drabbats av bedrägeriet gör en polisanmälan. Alla som drabbats borde också kontakta sin bank och spärra kortet som är kopplat till Playstation. Om det inte har gått för lång tid kan man kanske få tillbaka pengarna från banken.

Var uppmärksam om
du spelar Playstation.
Det säger polisen.
Polisen tror att någon just nu
lurar Playstations kunder.

 

Många som spelar Playstation
har blivit lurade på pengar.
De lurade har

sitt kontokort kopplat till Playstation.
629 kronor har försvunnit från deras kort.

 

Polisen utreder vad som hänt.
Och polisen säger:
var uppmärksam om du spelar Playstation.
Titta om 629 kronor har försvunnit från ditt konto.
Det står att det är
Playstation Network som tagit pengarna.
Men det är inte sant.

 

Om du har blivit lurad
ska du gör en polisanmälan.
Alla som blivit lurade borde också spärra sitt kort.
Om det inte har gått för lång tid
kan du kanske få tillbaka pengarna från banken.