Fåret Chris har slagit världsrekord

Fåret Chris i Australien har slagit världsrekord. Han har varit på rymmen i några år och hans ull har vuxit. Fårklippare fick till slut klippa Chris. Ullen de klippte av vägde 40 kilo.

 

Fåret Chris har slagit världsrekord. Han har varit på rymmen. Under tiden har hans ull vuxit. När fårklippare äntligen såg honom var det i sista minuten. Chris ull var så tung att han nästan inte kunde gå. De hittade honom i Canberra. Det är Australiens huvudstad.

 

Chris är ett tamfår. Till skillnad från vilda får fäller tamfår inte ull själva. Därför var det tur att de hittade honom nu och inte senare.

 

Det var svårt att klippa Chris. Ian Elkins fick hjälpa till. Han har vunnit Australiens mästerskap i fårklippning fyra gånger. Att klippa Chris var det svåraste Ian någonsin gjort, säger han själv.

 

Chris ull vägde 40,2 kilo. Det är nytt världsrekord. Fåret Big Ben i Australien hade det tidigare rekordet. Han hade samlat på sig 29 kilo ull när han varit på rymmen.

 

Fåret Shrek från Nya Zeeland låg inte långt efter Big Ben. Shrek hittades 2004 och fick sin ull bortklippt. Då blev han känd och fick träffa premiärministern.

 

 

Fåret Chris är från Australien.
Han har slagit världsrekord.
Hans ull vägde 40 kilo
när de klippte honom.

 

Chris är ett får från Australien.
Han har varit på rymmen
i flera år.När de hittade Chris
klippte de av ullen.
Den vägde 40,2 kilo.
Det är världsrekord.
Ullen var väldigt tung.
Chris kunde nästan inte gå.

 

Vilda får fäller ullen själva.
Det gör inte tamfår.
Chris är ett tamfår.
Därför var det tur
att de hittade honom.

 

Det var svårt att klippa Chris.
Han hade så mycket ull.
Ian Elkins fick hjälpa till.
Ian är en av Australiens
bästa fårklippare.
Han har vunnit
Australiens mästerskap fyra gånger.