Krokodiler vill ha kul

Krokodiler gillar att leka.

 

 

Krokodiler gillar att leka med varandra. Det har forskare kommit fram till.

 

Vladimir Dinets är professor i psykologi. Han har studerat krokodildjur i ungefär 10 år. Krokodildjur är till exempel alligatorer och krokodiler. Vladimir har upptäckt att även ett respektingivande rovdjur som krokodilen gillar att leka.

 

Krokodildjur leker på många olika sätt. De leker ofta med saker. Till exempel träbollar, vattenströmmar och skräp i vattnet. Unga alligatorer åker gärna rutschkana nedför sluttningar. Krokodiler gillar att surfa på havsvågor.

 

En del alligatorungar gillar att rida på sina äldre kompisars ryggar. Vladimir har hittat en krokodilhane som tycker om att skjutsa sin fru på ryggen. Vladimir har kommit fram till fler saker. Till exempel att krokodiler gillar att leka med andra arter så som uttrar och människor.

Krokodiler gillar att leka.
Det har forskare upptäckt.

Vladimir Dinets är
professor i psykologi.
Han har studerat
krokodiler och alligatorer.

Vladimir har upptäckt
att de gillar att leka.

De leker ofta med saker.
Saker från vattnet eller träbollar.

Alligatorer gillar att åka rutschkana.
Krokodiler gillar att surfa på vågor.
Vladimir har upptäckt fler saker.
Krokodiler gillar att leka
med andra arter.
Till exempel uttrar och människor.