Veckans boktips 11

Vinterkarusellen

Av: Kerstin Gavander

Det är inte lätt när ens bästa kompis får allt hon pekar på och dessutom är på väg till Egypten för andra julen i rad. Sanna fixar till och med ett extrajobb i blomsteraffären, men pengarna räcker inte till en resa ändå.

Sanna är ensam med sin pappa och han gör så gott han kan, men pengar har han inga. Men det är rätt kul att göra fina blomstergrupper och dela ut till människor som blir glada. Och inte helt fel att tjäna lite egna pengar.

I skolan är det mycket med förberedelserna inför julspelet, och i klassen går Laban som har världens finaste glitterögon.

 

Barnens bibliotek ger veckans boktips

Barnens bibliotek logga

Fakta

Förlag: Alfabeta, 2012
ISBN: 9789150114089
Kapitel 9-12

Vinterkarusellen

Av: Kerstin Gavander

Det är inte lätt när ens bästa kompis får allt hon pekar på och dessutom är på väg till Egypten för andra julen i rad. Sanna fixar till och med ett extrajobb i blomsteraffären, men pengarna räcker inte till en resa ändå.

 

Sanna är ensam med sin pappa och han gör så gott han kan, men pengar har han inga. Men det är rätt kul att göra fina blomstergrupper och dela ut till människor som blir glada. Och inte helt fel att tjäna lite egna pengar.

 

I skolan är det mycket med förberedelserna inför julspelet, och i klassen går Laban som har världens finaste glitterögon.

Barnens bibliotek ger veckans boktips

Barnens bibliotek logga

Fakta

Förlag: Alfabeta, 2012
ISBN: 9789150114089
Kapitel 9-12